101 doelen…

Oorsprong 

Het idee day zero project (101 doelen in 1001 dagen) is geboren in Nieuw Zeeland door Micheal Green. Het doel achter het day zero project is om je ideeën en plannen eindelijk eens waar te maken. Iedereen heeft wel iets wat die ooit eens wil doen. Waarom wachten en niet gewoon doen?

Ieder jaar rondom oud en nieuw hoor je wel de voornemens om dingen te veranderen? Hoeveel hiervan worden ook echt uitgevoerd. Bijzonder weinig. Daarom 1001 dagen om je voornemens uit te voeren. Door 1001 dagen (ongeveer 2,75 jaar) te nemen staan andere activiteiten zoals studie, werk niet in de weg om je plannen te dwarsbomen. En sommige dingen kan je nou eenmaal alleen in een bepaald seizoen doen. Een sneeuwpop maken in de zomer is bijzonder lastig. Tijdens de 1001 dagen valt er vast wel een keer sneeuw. Maak die sneeuwpop en zet hem op je lijst als gedaan.

De eerste 3 doelen staan vast.

1. Koop een spaarpot
2.Doe voor ieder behaald doel een x bedrag in de spaarpot (bijvoorbeeld een euro)
3. Doe het einde van de 1001 dagen iets leuks van het geld.

Zet dit op een weblog zodat je zelf kan zien wat je hebt gedaan (en bewijs dit ook door middel van foto’s) en om de wereld je te steunen in het halen van je doelen

Nog maar 97 doelen zelf te bedenken, en ze hoeven niet allemaal serieus te zijn. Als ze maar haalbaar en meetbaar zijn. Doe wat je zelf wil met 101 doelen in 1001 dagen!

Bron: Day Zero Project

En nu ik

We schrijven vandaag dus 1 januari 2012. Geïnspireerd door lijsten en verslagen van anderen bedacht ik mij een week geleden dat ik ook zo iemand ben die vol goede moed aan goede voornemens begint, maar ze niet volhoudt. En aangezien ik wel vaker 101 ideeën heb, maar er zelden iets van terecht komt… Is mijn goede voornemen voor 2012 het starten van dit project! Alleen bleek een lijst samenstellen veel lastiger dan ik dacht!

Ben je benieuwd naar de doelen die ik mezelf heb gesteld? Klik dan hier op de link.

Zoals je in de lijst ziet is één van mijn doelen regelmatig verslag te doen op mijn blog. Ik zou het leuk vinden wanneer jullie een reactie achter laten.

En tellen jullie met mij mee af? Op 28 september 2014 is het de bedoeling dat ik al mijn doelen heb behaald!

Advertenties

One thought on “101 doelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s