Viel dat even tegen!

Vandaag was het mijn beurt om verder te klussen. In een ver verleden zijn wij zo moedig geweest zelf een muurtje te bouwen van cellenbetonblokken. Na een poging aan de keukenzijde de muur te stuken, hadden we de rest gelaten voor wat het was en alleen een laagje verf erop gesmeerd. Nu werd het dus de hoogste tijd de slaapkamerzijde zo’n mooi glad, strak en effen oppervlak te geven. En dat klusje zou ik wel even klaren vandaag!

Gewapend met Alabastine Muurglad, roller en wisser ging ik aan de slag. Het eerste stukje aan de korte muur ging wel lekker. Zo is de klus snel geklaard, dacht ik nog. Maar daar kwam ik de eerste plek tegen waarbij de verf afbladderde en zich mengde met mijn smeersel. Help! Wat nu? Toch maar het stukje glad gestreken en ondanks de stukjes verf ging dat best goed. Vol goede moed dus weer verder gegaan. Het eindresultaat van  het eerste muurtje mocht er best wel zijn, vond ik zelf.

Daarna was de lange muur aan de beurt. Het eerste deel (tot eenderde van de muur) ging uitstekend. Het smeersel liet zich makkelijk opbrengen, geen last van verfbladders en het gladstrijken ging me ook al weer wat makkelijker af. Ik ging wel sneller door het smeersel heen dan we van te voren hadden berekend. Het spul zoog zich dan ook direct vast aan de muur. De bodem van de emmer raakte al in zicht. Snel manlief erop uit gestuurd voor nog een emmer. Het tweede deel van de muur gaf ook al wat meer verbladders. Manlief  begon al over bestellen van gipsplaten. En ik, ik zette stug door…

Hoe het laatste deel van de muur al die jaren een kleurtje gehad kan hebben is mij een volslagen raadsel. Ik had op een gegeven moment meer verfbladders aan mijn roller en wisser zitten, dan dat er nog verf en smeersel op de muur zat! Maarrrr… de volhouder wint! Uiteindelijk had ik 2 lege emmers en een muur die lijkt op een uitvergrootte blauwe schimmelkaas.

De muren mogen nu eerste even 2 daagjes bijkomen van dit avontuur (en ik ook – hahaha) Vrijdag gaan we een nieuw kleurtje aanbrengen. Zullen we eens zien hoe mooi strak, glad en effen mijn muurtje is geworden… Of niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s